След 30-те години на човек характерът е много трудно да се

...
След 30-те години на човек характерът е много трудно да се
Коментари Харесай

Възможно ли е човек да промени характера си след 30, отговарят специалистите

След 30-те години на човек характерът е доста мъчно да се поправя, изключително в случай че човек не схваща за какво му би трябвало, споделят експерти.

Според тях, за постигането на тази цел, е належащо да се работи на надълбоко равнище, защото смяната на повърхностните привички няма да даде стремежи резултат.

Характерът може да бъде поправен единствено от самия човек и след големи усилия в неговото развиване.

Трябва да има доста огромна, мощна мотивация и съответни дейности в тази посока. Затова е доста мъчно да се поправя характерът към този момент в съзнателна възраст, след 30, в случай че човек не знае за какво му би трябвало.

Специалистите подчертават, че характерът е постоянна поведенческа линия, учредена на убежденията и полезностите на индивида.

Характерът се образува от естествения характер и свойства на човешката нервна система, а по-нататък се образува под въздействие на възпитанието и средата, в която съществува.

Експертите отбелязват, че няма да е допустимо да се промени характерът на незадълбочено равнище, тъй че е належащо да се работи с главните аргументи, като се трансформират вътрешните стратегии за вярвания. Това нормално се случва, в случай че човек желае много съществени промени в живота.

Тогава са вероятни промени, само че това е доста вътрешна работа, която изисква запаси, пари, време, старания. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР